Съжителство с болен, превенция и защита на обслужващите

Коронавирус. Зарази. Инфекции. Пулсоксиметър. Кислородна терапия в домашни условия

Превенция и защита на персонала обслужващи болни вкъщи или в болница 

Съвременни санитарни продукти с висока степен на защита от зарази и инфекции при коронавирус. Максимална защита на обслужващите болния и живущите в един дом при COVID-19. Ръкавици със защитен слой  за сухо измиване на тяло, глава и коса. Защитени сте с вътрешен защитен слой в ръкавиците. Торбички с абсорбатор на телесни течности. Абсорбират се урината или фекалиите без да се разливат. Завързва се торбичката и се изхвърля. Ползват се за подлоги, тоалетни легенчета без да се налага измиването им. Разделни чаршафи в пакет поставени върху леглото. Използвате за леглото на болния и без пряк контакт с телесни течности махате и изхвърляте. За какво служи пулсоксиметър ако го имаме вкъщи? Прием на медицински кислород в домашни условия. Симптоми за зараза с коронавирус. Продуктите и изделията ще ги откриете в групата COVID19 защита в меню Групи.

Коронавирус. Пулсоксиметър вкъщи. Ползата от него при COVID-19

Пулсоксиметър. Уред необходим за дома ни в условията на COVID-19 за следене състоянието на по-леко засегнати пациенти. Това позволява в условията на коронавирус пациентите да се лекуват вкъщи без да е необходимо постъпване в болница. Пулсоксиметърът е лесен за използване. Освен сърдечния пулс, той измерва един важен показател за състоянието на заразените с коронавируса – нивото на кислород в кръвта. Ако то е задоволително, на болния се препоръчва домашно лечение. Вижте специализираната публикация отнасяща се за Заразен с коронавирус вкъщи, в офис, в предприятие, във фирма. Заразен с коронавирус. По-долу още за пулсоксиметъра.

За болен или възрастен на легло

ОБСЛУЖВАНЕ. САНИТАРНИ МАТЕРИАЛИ. ПРЕДПАЗВАНЕ НА ОБСЛУЖВАЩИТЕ

ръкавици със защитен слой

хигиена и санитарни материали

разделни чаршафи в пакет

подлоги и уринатори

торбички с абсорбатор

подлога с торбичка с абсорбатор

Коронавирус. Резултати от изследвания. Някои проучвания сигнализират за фекално предаване, освен орално на Covid-19.

Източник Dr Helewa Франция.  Съобщавани са случаи, при които вирусът е открит в кръв или изпражнения, но не е открит на проби от дихателните пътища. Много високо присъствие на активен вирус в изпражненията на 53% от пациентите, хоспитализирани за Covid-19 . Източници: 1. Wang JAMA_2020 Clinical Characteristics of Patients With 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV). 

Infected Pneumonia in Wuhan, China. 2. Société Française de Microbiologie (SFM) Fiche-nCOV-NL-20.02.2020. 3. Gu J, et al. Gastroenterology. 2020;doi:10.1053/j.gastro.2020.02.054.

Превенция и защита от зарази и инфекции. Ръкавици за сухо измиване със защитен слой за обслужващия персонал и торбички с абсорбатор на телесни течности.

Разделни чаршафи в пакет на Dr Helewa от Франция предпазват обслужващия персонал от зарази. Поставят се върху леглото в пакет, маха се  употребявания и следващия под него е готов за ползване.

Принудително залежал се на легло в една и съща поза дълго време. Лежащо болен

Предпазване на болния при залежаване в леглото. Къпане и хигиена в леглото без вода и с вода. Приспособления и помощни средства в ежедневието

Обзорна публикация на Воев публикувана на Как да се грижим за лежащо болен

Изображение на Обгрижване на възрастен

Полезна информация

Сатурация SPO2 • Хипоксия и хипоксемия • Симптоми при зараза с  COVID 19  • 

Сатурация SPO2 – процентът кръв обогатен с кислород в тъканите. Хипоксия – недостатъчно снабдяване с кислород на клетки, тъкани, органи или на целия организъм. Хипоксемия понижено съдържание на кислород в кръвта. Когато имунната система не успее да спре вируса. Вируса навлиза дълбоко в белите дробове  и настъпва опасността от белодробно възпаление. В кръгообращението настъпва недостиг на кислород. Сърцето работи по-интензивно, за да се справи с проблема.

Нормални стойности SPO2 95-100%. При възрастни хора 95-99%  и 92-95% при бременни. Без белодробни патологии тези стойности са в норма. Под нормата SPO2 91-94%. Пациента е в хипоксия и трябва да се вземат мерки. Под 90% е спешно състояние. 

Коронавирус. Зарази. Инфекции. Кислородна терапия в домашни условия. Пулсоксиметър.

„Пулсоксиметърът е лесен за използване. Освен сърдечния пулс, той измерва един важен показател за състоянието на заразените с коронавируса – нивото на кислород в кръвта. Ако то е задоволително, на болния се препоръчва домашно лечение.“ При пациентите с ковид-19 трябва да се следи нивото на насищане на кръвта с кислород.  Дори при липса на тежки симптоми. За да не се пропусне най-важният признак за влошаване на заболяването. Предупреждава инфекционистът Галина Голцман. Тя е ръководител на терапевтичното отделение на израелската болница „Шамир Асаф А Рофе”.

При COVID-19 следете насищането с кислород на кръвта е съвета на Галина Голцман от израелската болница „Шамир Асаф А Рофе”.

Пръстов пулсоксиметър вкъщи. Полезен уред при COVID-19  и при лечение с кислород 

Covid 19 кислород в кръвта

Още информация. Всичко за кислородолечение и дишане на медицински кислород в домашни условия. Кислородни концентратори, бутилки с медицински кислород.   Кислородна терапия, наем и продажба. Лечение .