Следене нивата на кислород в кръвта при COVID 19

Следене нивата на кислород в кръвта при  болен вкъщи с Covid-19 с помощта на пулсоксиметър.

При болен вкъщи с помощта на пръстов пулсоксиметър може да се установи насищането с кислород на кръвта. В условията на COVID 19 необходим уред вкъщи.

Следете нивата на кислород в кръвта при COVID 19 в домашни условия

Пулсоксиметър вкъщи, необходим уред в условията на зараза с COVID 19

На 7 октомври 2020 пресата в България публикува съобщението за съвета на Галина Голцман, инфекционист. Галина Голцман е ръководител на терапевтичното отделение на израелската болница „Шамир Асаф А Рофе”: „При пациентите с ковид-19 трябва да се следи нивото на насищане на кръвта с кислород. Дори при липса на тежки симптоми. За да не се пропусне най-важният признак за влошаване на заболяването. За целта Голцман съветва да се ползва пулсов оксиметър.  Устройство, което дори в домашни условия измерва насищането на кръвта с кислород. „В медицината е известна т. нар. „щастлива хипоксия”, когато пациентът може да не забележи ниско насищане на кръвта с кислород.  Дори да се чувства добре. Ако насищането падне под 94, дори при нормално здравословно състояние, човек трябва веднага да постъпи в болница”, посочва Голцман. Според нея е много важно да не се допуска развитието на хипоксия. Понякога тя започва асимптоматично.

Covid 19 следене кислород в кръвта

При COVID-19 следете нивата на кислород в кръвта

За да разберете какви са нормалните стойности на SPO2 сатурация натиснете върху изображението. Там ще намерите и подробности за пулсоксиметъра

Covid 19 кислород в кръвта

Covid 19 и кислород в кръвта. Пулсоксиметър

Още полезна информация за болен вкъщи с коронавирус

Професор Балтов  директор на „Пирогов“ в ефира по Нова телевизия, публикувано на 26 10 2020 в „Епицентър“. Изказването е по повод положителен тест за корона вирус на Борисов ,министър – председател на Република България. „Борисов има първите симптоми – общо неразположение, мускулна слабост, покачване на температурата“, каза Балтов и обясни как принципно протича по-натам заразата: „Следващите симптоми са болки в гърлото, хрема и загуба на обоняние и вкус. По-натам започва лека и суха кашлица. Тогава трябва да се направи снимка на белия дроб и скенер. Тогава започва антибиотично лечение и такова с ремдесивир“, заяви той. Още информация. Приемане на медицински кислород в домашни условия. Вижте   Кислородна терапия, наем и продажба. Лечение .

Защита от зарази на обслужващия персонал  при  обслужване на болни

Санитарни материали преграда за зарази пренасяни чрез телесни течности или чрез пряк контакт с кожата на заразно болни

Продукти и изделия от Франция на Dr Helewa. С висока степен на защита от инфекции и зарази. Съвременни санитарни материали предпазващи обслужващия болничен персонал. Предпазват близките на болния при обгрижването им  в дома. Торбичките с абсорбатор позволяват ползване на подлоги, тоалетни легенчета и други без да се измиват с вода. Без съприкосновение с урината и телесните течности на пациента. Торбичките с абсорбатор се затварят и изхвърлят заедно с битовия боклук. Ръкавиците със защитен слой за персонала не позволяват пряк досег със заразно болните.    Използват се за сухо къпане и измиване без вода на тяло, глава, коса. Dr Helewa мокри ръкавици глава, тяло . За сухо измиване на главата и косата или измиване на тялото. Не се ползва вода за изплакване.

Полезно е да знаем за COVID-19 и защита от зарази вкъщи

Коронавирус. Резултати от изследвания. Някои проучвания сигнализират за фекално предаване, освен орално на Covid-19. Източник Dr Helewa Франция.  Съобщавани са случаи, при които вирусът е открит в кръв или изпражнения, но не е открит на проби от дихателните пътища. Много високо присъствие на активен вирус в изпражненията на 53% от пациентите, хоспитализирани за Covid-19 . Източници: 1. Wang JAMA_2020 Clinical Characteristics of Patients With 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV). 

Infected Pneumonia in Wuhan, China. 2. Société Française de Microbiologie (SFM) Fiche-nCOV-NL-20.02.2020. 3. Gu J, et al. Gastroenterology. 2020;doi:10.1053/j.gastro.2020.02.054.

Превенция и защита от зарази и инфекции. Ръкавици за сухо измиване със защитен слой за обслужващия персонал и торбички с абсорбатор на телесни течности.

Разделни чаршафи в пакет на Dr Helewa от Франция предпазват обслужващия персонал от зарази. Поставят се върху леглото в пакет, маха се  употребявания и следващия под него е готов за ползване.

За болен или възрастен, за трудно подвижен или болен на легло

ПОМОЩНИ СРЕДСТВА. САНИТАРНИ МАТЕРИАЛИ. ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ РАНИ И ЗАРАЗИ. ОБСЛУЖВАНЕ

чаршафи разделни пакет

Dr heleva Чаршаф 5бр разделни в пакет

COVID-19 защита

подлоги и уринатори

предпазване • зарази

Подлога без измиване.

Принудително залежал се на легло в една и съща поза дълго време. Лежащо болен

Предпазване на болния при залежаване в леглото. Къпане и хигиена в леглото без вода и с вода. Приспособления и помощни средства в ежедневието

Обзорна публикация на Воев публикувана на Как да се грижим за лежащо болен