Project Description

ИНКОНТИНЕНЦИЯ ПРОБЛЕМИ РЕШЕНИЯ 

Инконтиненция проблеми решения е публикация за това как въпреки неволното изпускане на урина хора от различни възрасти могат да имат качествен и пълноценен живот.

Млади майки след раждане са засегнати от инконтиненция и проблемите свързани с неволното изпускане на урина. Засегнати от последствията на инконтиненция са също възрастни хора и деца. При уринарната инконтиненция наред с търсене на начини и методи на лечение трябва широкообхватно да се търсят продукти и изделия за качествен и пълноценен живот. Създадени са специални влажни кърпи и ръкавици за сухо измиване и хигиена. Без използване на вода те почистват, овлажняват, дезодорират и създават защитна бариера против зарази. Създадено е  специално бельо и специални вложки с абсорбатор на урина при инконтиненция.

СТРЕС УРИНАРНА ИНКОНТИНЕНЦИЯ

Неволно изпускане на урина при кихане, кашляне, смях, физически упражнения и други представлява стрес уринарната инконтиненция.

През април до 18 май 2023 г десет клиники от страната стартираха Национална кампания за стрес уринарна инконтиненция. Важността на проблема е изразено от стистиката, като е отбелязано че на всеки три жени една от тях е засегната. Целта на кампанията е повече информираност за проблема, възможности за преодоляване и методи на лечение.

Кампанията е подкрепена от няколко сайта и социални мрежи с авторитет в интернет пространството. Описани случаи и изказани мнения на млади жени публикувани в bg-mamma. Част от въпросите към организаторите на Национална кампания за стрес уринарна инконтиненция илюстриращи проблемаСамо на 19 04 2023 зададени въпроси:

Имам този проблем в момента. Раждала съм веднъж, но секцио преди 2г и половина. В момента съм бременна отново (20г.с.) и след като се разболях, при кашляне изпускам урина. Има ли начин да се лекува по време на бременност и има ли вариант да изчезне, когато родя? 

Стрес инконтиненция може ли да се нарече леко изпускане в бельото веднага след като сме станали от тоалетната, а сме ходили по малка нужда. Родих естествено преди година и половина и от тогава ми се случва това. А също така ми се припикава много силно и изведнъж, до такава степен, че е трудно да стискам и отива към изпускане?

•  След второто раждане се появи и при мен този „феномен на неволно изпускане на урина“, но забеляазвам, че се засилва. Кашлица, физическа активност (тичане, скачане), дори силен смях понякога водят до този неприятен ефект. 

И още: 22 04 2023 Имам този проблем от около 5 години. Случва се често –  при кихане, кашляне, особено когато съм болна- зачестява. Не съм раждала нормално, а със секцио... 24 04 2023 В момента съм в края на втора бременност. Усещам, че имам този проблем…

Целта на моята публикация е да предоставя информация и съвети за изделията и продуктите, които могат да се ползват и употребяват за по-голям комфорт и качествен живот при случаите на инконтиненция.

ИЗДЕЛИЯ ПРОДУКТИ ПРИ ИНКОНТИНЕНЦИЯ

Инконтиненция

Инконтиненция или неволно изпускане на урина в бельото или леглото.

ХИГИЕНА ПОЧИСТВАНЕ ЗАЩИТА

Санитарни съвременни изделия и продукти за предпазване при неволно изпусната урина в бельото или леглото.

Бельо с абсорбатор протектор при неволно изпускане на урина.  Вложки с абсорбатор на урина за прикрепване към стандартно бельо също при неволно изпускане на урина. Протектори за тяло и легло при нощни напикавания или неволно изпускане в леглото. Влажни кърпи и ръкавици за сухо почистване и миене.

Ако се нуждаете от повече информация за вашия избор вижте Протектори при инконтиненция и изпускане в бельото, леглото. Как да предпазите не само леглото и бельото. но и тялото при нощни напикавания или неволни изпускания.

Неволното изпускане в леглото или в бельото създава неудобства, както за хората с такива проблеми така и на обслужващите ги. В същото време при напикаване, инконтиненция  се създават условия за зарази и усложнения наред с неудобствата от неволното изпускане.

Общо за протекторите

Протектор за спалнята и леглото, но и протектор за открити рани в банята. Протектор при получени рани или след направени операции при които раните трябва да се защитят от намокряне. При сухо миене на заразно болни с влажни ръкавици вграден протектор за защита на персонала. Всички протектори, които пледлагаме за баня, спалня, бельо и легло вижте на Протектори.

Как да изберете протектор?  Вижте и в другия ни сайт https://voevmedical.com/. Как да изберем подходящ протектор .

За мъже с урологични проблеми

За активен живот въпреки урологични проблеми. Урологичен външен компплект за мъжеУринатори катетри торби..

ПРОТЕКТОРИ ЗА ЛЕГЛО

С четири слоя на протектора запазват тялото сухо при неволно изпускане или нощно напикаване. Едновременно с това предпазват също матрака и леглото.

Изображение на Протектори Conni

АБСОРБИРАЩО ДАМСКО БЕЛЬО И ВЛОЖКИ

Изображение на Абсорбиращо дамско бельо

АБСОРБИРАЩО МЪЖКО БЕЛЬО И ВЛОЖКИ

Изображение на предпазно бельо инконтиненци

КЪРПИ ПОЧИСТВАЩИ 5 в 1 АНТИБАКТЕРИАЛНИ

Изображение на Кърпи почистващи 5 в 1

СЪВРЕМЕННИ ПРЕДПАЗВАЩИ ПРОДУКТИ И ИЗДЕЛИЯ ЗА РАЗЛИЧНИ СЛУЧАИ

На въртележката: Вложка абсорбатор. Дамско и мъжко бельо с абсорбатор. Протектори за: баня легло. За мъже: Външен катетър к-т презерватив.

ИНКОНТИНЕНЦИЯ ПРОБЛЕМИ И РЕШЕНИЯ С ПРОДУКТИ ИЗДЕЛИЯ САНИТАРНИ МАТЕРИАЛИ

ИЗДЕЛИЯ ПРОДУКТИ И САНИТАРНИ МАТЕРИАЛИ ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ И ЗАЩИТА

Групи продукти, изделия и санитарни материали обхващащи многостранни защити и приложения в бита • В банята при къпане • За леглото за предпазване • За бельото при инконтиненция • Комбинирани за тяло, легло, бельо • Санитарни материали за защита от зарази и инфекции на обслужващия болничен персонал • Влажни ръкавици и кърпи за сухо измиване на хора с вграден вътрешен предпазен протектор. Протектор гумен чаршаф подходящ за хора, така и за домашни любимци. Особен вид протектори са антидекубиталните дюшеци предпазващи хората от  получаването на рани от залежаване. https://voevmedical.com/ Там информацията е представена в друг вид. Каталог-Групи.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА КАТЕГОРИЯ ОТ ИЗДЕЛИЯ В САЙТА-ИНКОНТИНЕНЦИЯ

Инконтиненция.

ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ПУБЛИКАЦИЯТА

ИНКОНТИНЕНЦИЯ ПРОБЛЕМИ РЕШЕНИЯ ИНТЕРВЮТА

Интервюта по българското национално радио

Проф. д-р Иван Костов Университетска акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“.

„…жени със симптоми на неволно изпускане на урина – състояние, което се причинява най-често от повишено налягане в корема. По данни на Световната здравна организация, хората, които се оплакват от  от този проблем, са над 100 милиона. За него обаче малко се говори, поради чувство за неудобство и срам, отбелязват от болницата. А симптомите погрешно се свързват само с възрастта на пациентите. В световен мащаб различни форми на състоянието засягат средно близо 30 процента от жените, родили по естествен път…

и още: Инконтиненцията – незадържане на урина, може да бъде т. нар. „стрес инконтиненция“, която се проявява при спорт, скачане, кашляне, смях. Друг вид е „ърч инконтиненция“, която е по-скоро неврогенна – пациентката има усещането, че ѝ се уринира, но няма време да стигне до тоалетната. Често се среща и смесен тип инконтиненция, обясни специалистът. По думите му, много жени се притесняват да споделят за проблема: „Много жени се мъчат да се научат да свикнат с този проблем, някои ходят с дамски превръзки. Това е социален проблем, за който в България много не се говори…“

В друго интервю: „При жените много често след травматични раждания се наблюдават проблеми с уринирането. Счита се, че инконтиненцията засяга 15-20% от всички нормално родили жени. По-голямата част от жените страдат от инконтиненция в периода на менопауза, когато нямаме достатъчни нива на естрогенни. Това са хормоните, които яйчниците произвеждат, когато жената е фертилна, и тогава започва да се проявява това състояние на неволево изпускане на урината, което не е животозастрашаващо, но влияе на качеството на живот. Българката е свикнала да търпи, тя не се обръща към своя гинеколог, по-скоро предпочита тихо да страда, точно за това провеждаме тази информационна кампания, защото има лечение“