Помощни средства за възрастни хора, инвалиди

СВОБОДНА ПРОДАЖБА И БЕЗПЛАТНО ПОЛУЧАВАНЕ С ПОМОЩ ОТ АСП И НЗОК НА ПОМОЩНИ СРЕДСТВА

Помощни средства и изделия с общо предназначение в помощ на възрастни хора, хора с увреждания, инвалиди или болни

Можем да ги разделим в две основни групи. Помощни средства за хора с увреждания по смисъла на Закон за хора с увреждания(ЗХУ) и Правилник за приложението на ЗХУ.  Технически помощни средства с общо предназначение. Съществуват различни промишлени изделия, които могат да са в помощ на хората в тяхното ежедневие. Стоки за дома на възрастни хора, инвалиди, болни за независим и качествен живот.

По-долу на изображенията са показани изделия, които правоимащите безплатно могат да получат от нас. Това са част от най-често получаваните и най-познатите изделия. Връзката към Всекидневие ще ви заведе до всички останали изделия, които хоратамогат да ползват в ежедневието си. И едните и другите могат да бъдат закупите от нас свободна продажба.

ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ

Caneo b инвалидна количка рингова непомпащи гуми

КОМБИНИРАНИ СТОЛОВЕ

комбиниран-стол-освободен-отпред-тапицирана-седалка

АНТИДЕКУБИТАЛНИ

Антидекубитален дюшек 0223005

ПРОХОДИЛКИ, РОЛАТОРИ

Ролатор за пазаруване, количка 2 в 1

ПАТЕРИЦИ, БАСТУНИ…

Патерици и канадки

ЗА ТЕЖКИ ХОРА ИЗДЕЛИЯ

Тоалетен стол тежки хора до 225кг 0808524

Помощни средства и правата ни

НА КАКВО ИМАМЕ ПРАВО

Вижте публикацията Права на инвалиди, възрастни хора, хора с увреждания, болни … “На какво имаме право ако сме възрастни хора, инвалиди с експертно решение ТЕЛК, хора с увреждания или болни хора. Как може да получим безплатно от държавата без да сме инвалиди инвалидна количка, стол за тоалет и баня, дюшек за болни на легло или проходилка за придвижване или…? А ако сме инвалиди на какво още имаме право освен написаното в ТЕЛК?…” Подробна информация в най-посещаваната страница в другия ни сайт.

Ежедневие, стоки и изделия в дома на възрастни хора за облекчен живот

ПОМОЩНИ ИЗДЕЛИЯ И ПРИНАДЛЕЖНОСТИ В ЕЖЕДНЕВИЕТО НА ХОРАТА

Вижте публикацията Всекидневие Обувалка на чорапи, щипка за хващане на предмети от разстояние, надстройка за повдигане височината на тоалетната чиния, дръжки за хващане и …