КАК СЕ ИЗПОЛЗВА ПРОХОДИЛКА ЗА ВЪЗРАСТНИ

Как се използва проходилка за възрастни в бита на хората, какво знаем и какво не?

Проходилките за възрастни са медицински изделия устройства подпомагащи хората в самостоятелното им движение. Използват се като помощно средство при възстановяване и за подобряване на двигателната активност. При хора с увреждания, възрастни, болни обикновено след операции или нараняване. Използват се също от хора на преклонна възраст дори без да са постъпили и престояли в болница за лекуване през живота си. Термина „проходилка за възрастни“ се използва, за да се разграничат проходилките за прохождане на деца от проходилките предназначени да компенсират увреждане, немощ при преклонна възраст или заболяване. По-долу ще става въпрос за проходилки за възрастни хора, хора с увреждания, инвалиди, както и хора претърпели операции и временни заболявания.

МОЖЕ ЛИ ПРОХОДИЛКАТА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ОСВЕН ЗА ПРИДВИЖВАНЕ И КАТО СТОЛ ЗА БАНЯ И ИНВАЛИДЕН ТОАЛЕТЕН СТОЛ?

ОКАЗВА СЕ ЧЕ МОЖЕ

Стол проходилка 4В1. Проходилката има седалка, която позволява да се ползва в банята като стол за баня при къпане. При придвижване вън от къщи седалката позволява сядане за почивка. С помощта само на проходилката на две нива по-лесно ставане от леглото и тоалетната чиния. Проходилка с колела и без колела със седалка(два варианта проходилки)-тоалетен стол-стол за баня обединени в едно многофункционално изделие.

Стол проходилка 3В1. Проходилка със седалка за придвижване, която може да се ползва като тоалетен инвалиден стол с легенче. Ползване в банята като стол за баня при къпане. При придвижване вън от къщи седалката позволява сядане за почивка. С помощта само на проходилката на две нива по-лесно ставане от леглото и тоалетната чиния. Проходилка на 4 тапи със седалка-тоалетен стол-стол за баня обединени в едно многофункционално изделие.

Най-широко разпространени и най-известни сред хората са сгъваемите проходилки представляващи рамка с четири крака на тапи, както и такива  на 2 тапи и 2 колела.

ПРОХОДИЛКИ ЗА ВЪЗРАСТНИ

Функцията на проходилката е да прехвърли тежестта на тялото и да се намали натоварването върху краката. Имитират се стъпки с проходилката улеснява се баланса и координацията при движение. В сравнение с патериците и бастуните, проходилките осигуряват по-добра стабилност и сигурност. При възрастни немощни хора нуждаещи се от подкрепа при ходене могат да се ползват постоянно, а при други временно докато се възстановят. Ролаторите са вид проходилки на колела със спирачки с допълнителни функции и екстри.  Проходилки и ролатори.

Съществуват най-различни конструкции. Според конкретния случай, увреждания или временна трудна подвижност се избира подходящата конструкция и модел. Комбинираните многофункционални варианти на базата на проходилката на две нива  могат да са много подходящи в много случая. Според нуждата вие можете да имате няколко помощни средства закупувайки само едно изделие. Помощните средства като столове за баня, инвалидни тоалетни столове, универсални проходилкики  само с една основна функция също имат своите предимства. Но при многофункционалните помощни средства, когато те са подходящи за конкретния случай предимствата са много. Многофункционални уреди.

ПРОХОДИЛКА НА ДВЕ НИВА

МНОГОФУНКЦИОНАЛНА  УНИВЕРСАЛНА

Проходилка две нива сгъваема универсална на тапи.

Изображение на проходилка на две нива
Изображение на проходилка на две нива в банята

ПРОХОДИЛКА-СТОЛ 4В1

Четири изделия в едно многофункционално

Изображение на Стол проходилка 4в1

Проходилка с колела и без колела със седалка-тоалетен стол-стол за баня обединени в едно многофункционално изделие.

КАК СЕ ИЗПОЛЗВА ПРОХОДИЛКА ЗА ВЪЗРАСТНИ ОСНОВНИ ПРАВИЛА

За всяка проходилка производителя предоставя указания за употреба. Особено при специалните конструкции проходилки, когато се цели постигането на конкретни цели. Няко основни правила при ползване на  проходилки за възрастни.

Трябва да се избере подходящата височина на проходилката. Повечето проходилки имат тази възможност посредством преместване в съответните отвори на подвижната част на краката им. Проходилките на две нива имат две височини за опора на ръцете-при изправяне и сядане и при движение.

Универсалните проходилки могат да бъдат както стационарни(фиксирани) така и раздвижни. Това се постига с преместването на специални за целта скоби. В някои случаи по-подходящи са фиксираните, например когато се губи равновесие. В други случаи по-подходящи са раздвижните, крачещите. При отслабени ръце тежеста се прехвърля на краката. При отслабени крака тежеста се прехвърля на ръцете. За специални случаи може да видите Специални нужди помощни средства.

При ползването на проходилките с колела и ролаторите трябва особено внимание. При проходилките с колела, задните крака са на тапи и те служат за спиране. При ролаторите спирачките служат за спиране и за паркиране в седнало положение за отпочиване. При някои проходилки има седалка за сядане, а при ролаторите почти всички имат седалки комбинирани с кошница за пазаруване.

Универсалната проходилка, която може да бъде на 4 тапи или на 2 тапи и 2 колела е за предпочитане. Защо? Закупена универсална проходилка на 2 тапи и 2 колела с допълнителни 2 тапи в комплекта може да бъде преобразувана във всички варианти според нуждите. Вижте Проходилка с две колела.

Проходилката е много необходимо помощно средство при операцяя за смяна на става. За правилното възстановяване първите дни в къщи след изписване от болница вижте Операция на става и възстановяване.
Също така и в другия ни фирмен сайт на След смяна на става.

В другия ни фирмен сайт с изображения и указания за правилата при ползване на проходилки за възрастни сме разширили темата с още информация.

ОЩЕ ЗА КАК СЕ ИЗПОЛЗВА ПРОХОДИЛКА ЗА ВЪЗРАСТНИ

Как да седнем и легнем в леглото след смяна на тазобедрена става? Сядане в кола с помощта на проходилка за възрастни. Сядане на тоалетен стол и ставане. Сядане и ставане от кресло или стол. Ставане от легло. Ходене с проходилка.  Общо. Проходилки. Ходилки. Ролатори.

ПРОХОДИЛКИ И РОЛАТОРИ

Универсална проходилка само на тапи и на тапи и колела • Проходилка ролатор на 4 колела и спирачки • Проходилка с дъска за сядане.

УНИВЕРСАЛНА ПРОХОДИЛКА

Изображение на Проходилка универсална сгъваема

РОЛАТОР ПРОХОДИЛКА

Изображение на Ролатор проходилка

ПРОХОДИЛКА С ДЪСКА

Изображение на Проходилка с дъска за сядане при придвижване на хора

УДОБНО ЛЕСНО И НЕЗАВИСИМО ОТ ДРУГИ ЕЖЕДНЕВИЕ

ВЪЗРАСТНИ ХОРА, ИНВАЛИДИ, БОЛНИ, ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ.   Ежедневие. Всички продукти за бита и всекидневието.

Част от продуктите и изделията. На въртележката • Обувалка-събувалка на чорапи • Стълба с ръкохватки • Повдигната тоалетна седалка с подлакътници • Помощна дръжка за хващане.

ПРОХОДИЛКИ ЗА ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА ЗА ХОРА СЪС СПЕЦИАЛНИ НУЖДИ

Има и проходилки за хора със специални нужди предназначени за деца и за възрастни. По-долу накратко за тях.

ПРОХОДИЛКА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ

Изображение на Проходилка рехабилитация

РОЛАТОР С ОПОРИ

Изображение на Ролатор опора

ПРОХОДИЛКА ЗА ДЕЦА

Изображение на проходилка за деца с увреждания

СКУТЕР ЗА КОЛЯНО

Изображение на Скутер за коляно