Обгрижване на възрастен човек от асистент или близък в дома му

Обгрижване на възрастен човек от асистент или близък в дома му с помощта на медицински изделия, санитарни материали и помощни средства,

Изображение на Обгрижване на възрастен

ОБГРИЖВАНЕ НА ВЪЗРАСТЕН ВКЪЩИ

За активен и самостоятелен живот подходящи помощни изделия за хора, които могат да се обслужват сами. Изделия и продукти в помощ на обслужващите социални асистенти, близки или наети лица грижещи се за имащите нужда от обгрижване трудно подвижни, на легло или обездвижени хора  .

Проблеми свързани с обгрижване на възрастен

Могат да се разделят в две категории. Такива имащи отношение към възрастните хора и проблеми за обслужващите ги възникващи от обгрижването.

Изображение на Възрастен извън дома на инвалидна количка

Социални асистенти, болногледачи или близки на възрастните грижещи се за тях и помощни средства в тяхна помощ

Хората от тази категория са застрашени от мускулно скелетни увреждания от типа на навяхвания на рамото или травми на гърба. Застрашени са и от зарази и инфекции. При дигане, сваляне или обръщане в леглото на хората за които се грижат. При смяна на чаршафи, къпане и измиване или миене на подлоги при заразно болни хора. Последното е много рисково при болен заразен вкъщи от корона вирус COVID_19.  Помощни средства, медицински изделия и съвременни санитарни материали могат да бъдат в помощ и защита на категорията обгрижващи възрастни и болни социални асистенти, болногледачи или близки. Без вода измиване на тяло, глава и коса влажни ръкавици, шапки и кърпи със защитен слой които могат да ползват обгрижващите ще ги предпазят от заразяване. С лифтерите могат да се вдигат от леглото пациентите, както и с помощтта например на комбинирани столове да се придвижват до банята и тоалетната.

На  Помощни средства за възрастни, инвалиди може да видите някои от най-популярните помощни средства. С отпуснатите от НЗОК здравни кодове и платените пътни разходи до нас от АСП от нас можете да получите помощните средства безплатно.  Помощни средства за възрастни, инвалиди.

Изображение на Помощни средства с помощ от АСП и НЗОК

Възрастен човек и помощни средства за него

Възрастния човек може да живее в дома си сам или заедно с близки в едно жилище. Поради преклонна възраст или заболяване възрастните хора могат  да имат проблеми при придвижване или да са болни на легло. Когато не могат да се обслужват сами имат нужда от помощта на близки хора или обслужващ персонал. Има най-различни помощни средства, санитарни материали и медицински изделия, които могат да се ползват в дома или вън от него. С тях живота на възрастен човек може да бъде активен и самостоятелен, а на обслужващите го по-лек при обгрижване. Здравословните и  физически състояния на възрастните хора са най-различни зависещи от възрастта им или от основни или придружаващи заболявания. Възрастните хора могат да бъдат трудно подвижни или лежащо болни на легло. А могат да бъдат активни и самостоятелни без особени заболявания, но нуждаещи се от помощни изделия в бита им с които животът им да бъде по-лесен и качествен.

Изображение на Повдигната седалка за тоалетна
Изображение на 0810069 Болнично легло пълен комплект

Обгрижване на възрастен на легло и какви помощни средства могат да се ползват?

Подробности може да намерите в този сайт в Групи изделия или в Статии . Вижте и обзорната публикация в другия ни сайт Как да се грижим за лежащо болен?

Болнични легла механични и електрически

Оборудвано с допълнителни принадлежности механично болнично легло

Изображение на хигиена болни на легло

Измиване и къпане в леглото. Предпазване от зарази на обслужващия персонал вкъщи и в болнични заведения.

Хигиена без вода и с използване на вода 

Изображение на Регулируема предпазна хоризонтална дръжка за легло

Помощни средства за обслужване и самообслужване в ежедневието

Най-различни помощни средства подходящи за вашия случай може да намерите в Групи изделия сортирани по предназначение.  Групи.  и   Ежедневие.

Сядане, ставане, изправяне, придвижване.

За независим и качествен живот изделия за дома и бита.

Придвижване и пренасяне на хора, Лифтер

Пренасяне и преместване на хора. По стълби, от леглото. Възрастни, болни, тежки хора.

Вдигане на хора, сваляне по стълби без асансьор

СПЕЦИАЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ПУБЛИКАЦИЯТА

INNOCARE®. Произведени в Англия влажни шапки с шампоан, ръкавици и кърпи напоени с лосион за сухо без вода измиване на тяло, коса и глава. Innocare®Washing without water. Измиване без вода. Продукти Innocare®.
Специално изпълнение на влажни кърпи във формата на двустранна ръкавица за измиване и защита при уринарна и фекална инконтиненция. Ръкавица перинеална. Почистване на перинеума. *Перинеум(perinéum) е областта на тялото, при жената между ануса и големите и малки устни, а при мъжа между ануса и скротума. **Инконтиненция, неволно изпускане.

Dr Helewa Care от Франция. Влажни ръкавици с лосион напоени за сухо без вода измиване на тялото и за коса  напоени с шампоан. Хигиенни пликове с абсорбатор за ползване без измиване на подлоги, легенчета за тоалетни столове и други. Плик абсорбиращ хигиенен. и  Ръкавица сухо миене.

Изображение на сигурност в баня тоалетна

Сигурност и безопасност, комфорт и удобство в банята и тоалетната. Какво можем да направим? Конкретни решения. 

Протектори за тяло, легло, бельо. За баня протектори. При напикаване, неволно изпускане, получени рани.

За мъже. Уринаторни проблеми. Уринатори, катетри, торби. Инконтиненция и решения.  Други продукти и изделия.

Бельо с вложки с абсорбатор

За жени продукти и изделия. Бельо с абсорбатор на урина. Гръдни епитези, сутиени, бански и тюрбани. Протектори. Други

Пазаруване и придвижване на възрастни хора и инвалиди

Технически помощни средства, изделия за самостоятелен и независим от другите живот

ХОДЕНЕ САМОСТОЯТЕЛНО, ПАЗАРУВАНЕ И ПРИДВИЖВАНЕ НА ВЪЗРАСТНИ ХОРА

Стоки, изделия, приспособления и уреди в ежедневието за самостоятелно ползване от възрастни хора.

Пазаруване и придвижване на възрастни хора. В меню Групи. може да намерите сортирани по предназначение всичко което предлагаме включително и показаното по-долу. Ползване на многофункционални изделия. Излизате самостоятелно навън да пазарувате, но поради умора или други причини не сте в състояние да се приберете обратно вкъщи. Какво можете да направите? С количка ролатор, 2 в 1 многофункционално изделие можете самостоятелно да излезете вън от къщи, да пазарувате и да се приберете. Ако нямате сили за връщане самостоятелно у дома ролатора се превръща в количка. Близък или придружаващ ви може да ви прибере обратно в дома. Изделия за всекидневието. Трудноподвижен сте и у дома се придвижвате до банята и тоалетната. Сядате на тоалетната чиния и нямате сили да се изправите. Как може да решите подобен проблем? Възрастни сме и поради преклонната си възраст трудно се обслужваме сами. Как и с какво да постигнем самостоятелен и назависим от други живот без да затрудняваме близките ни с които живеем.

ЗА НЕЗАВИСИМ ОТ ДРУГИ И ОБЛЕКЧЕН ЖИВОТ В ЕЖЕДНЕВИЕТО

В помощ на хората за лек и независим живот Помощни средства, медицински изделия, санитарни материали.  Всички изделия, уреди и приспособления, които биха ви помогнали за качествен и независим от други живот. В банята и тоалетната, в леглото, във всекидневието помощни изделия и стоки за дома. Съвременни санитарни материали.

Основни принципи за подходящи техники при обгрижване на пациенти

Приложение за професионални болногледачи от което могат да се възползват близките на възрастните хора нуждаещи се от обгрижване вкъщи. Информация от интернет пространството и публикации по темата.

Интересна публикация на фирмата Renato наемаща болногледачи за Германия. ОБГРИЖВАНЕ НА ТРУДНОПОДВИЖНО ИЛИ ОБЕЗДВИЖЕНО ЛИЦЕ.