Project Description

РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ПРЪСТИ РЪЦЕ ТЯЛО

Рехабилитация на пръсти ръце тяло с уреди продукти изделия

Рехабилитация в широк смисъл е възстановяване на възможностите. Възстановяването е част от рехабилитацията, но не се покрива напълно с нея. Понятието възстановяване се дефинира по различен начин в зависимост от целите, които се поставят.

ПРЪСТИ РЪЦЕ ТЯЛО УРЕДИ ЗА УПРАЖНЕНИЯ

След счупвания, навяхвания или хирургични интервенции възстановяващи упражнения. Упражненията с подходящи уреди помагат за възстановяване подвижността и силата на пръстите на хора претърпели травми и операции.

Изображение за За пръсти и ръце уреди за упражнения след операции, травми, заболявания

УРЕДИ ПРОДУКТИ ПРЪСТИ РЪЦЕ

ВСИЧКО КОЕТО ПРЕДЛАГАМЕ

УРЕДИ ЗА РАЗДВИЖВАНЕ

Част от информацията в раздела за рехабилитация на пръсти ръце.

УРЕДИ ЗА УПРАЖНЕНИЯ НА ПРЪСТИ РЪЦЕ

След счупвания, навяхвания или хирургични интервенции възстановяващи упражнения. Упражненията с подходящи уреди помагат за възстановяване подвижността и силата на пръстите на хора претърпели травми и операции. При заболявания като артрит, могат да намалят болката и скованността, също и да подобрят функцията на ставите. След инсулт могат да възстановят на пръстите фината моторика и координация. Специални упражнения могат да облекчат симптомите и подобрят състоянието на нервите при синдром на карпалния тунел.

*Синдром на карпалния тунел. Медицинско състояние, дължащо се на притискането на медианния нерв, преминаващ през китката на ръката обвит в т. нар. карпален тунел. Основни симптоми: болка, изтръпване, бодежи (мравучкане) в палеца, показалеца и средния пръст и вътрешната страна на четвъртия и петия пръсти.

ЗА УПРАЖНЕНИЯ НА РЪКА. Укрепване на хватката и сръчността на ръцете

ЗА УПРАЖНЕНИЯ НА ПРЪСТИТЕ. Развиват силата, гъвкавостта и координацията на изолираните пръсти.

СЛЕД ИНСУЛТ. Топки и пръстени гумени за подобряване координацията и силата на ръцете. Еластични ленти за разтягане и укрепване мускулите на ръцете и краката. ПРИ АРТРИТ Топки и пръстени гумени за подобряване координацията и силата на ръцете. Еластични ленти за разтягане и укрепване мускулите около ставите. СИНДРОМ НА КАРПАЛНИЯ ТУНЕЛ. Меки топки за стискане за укрепване мускулите на ръката и пръстите. Еластични ленти за разтягане и укрепване китката и предмишницата. Масажори.

Специално приложение.

Упражнения с топка с меки шипове във формата на таралеж

Изображение на Упражнения с топка с меки шипове във формата на таралеж видео

В интернет пространството може да намерите най-различни упражнения с уредите и продуктите за рехабилитация.

Упражнение I. Как да използвате Spiky Ball. Exercise – How to use a Spiky Ball. Топката с шипове е ефективен инструмент за самомасаж, който може да облекчи мускулната болка и напрежението и да увеличи мобилността, стимулирайки притока на кръв в цялото тяло.  How to use a Spiky Ball.

Упражнение II. Превъртане на крака, търкаляне. Foot Rehab: Stimulating the Foot Muscles with the Spiky Massage Ball.
Всяко стъпало съдържа над 8000 свободни нервни окончания в плантарния аспект и те могат да бъдат стимулирани чрез упражнения за търкаляне като това за подобряване на мобилността, намаляване на болката и подобряване на функцията.

 Foot Rehab: Stimulating the Foot Muscles with the Spiky Massage Ball.

Упражнение III. Как да използвате масажни топки. How to use Therapy in Motion spikey massage balls.   How to use Therapy in Motion spikey massage balls.
Могат да се използваt за стимулиране на кръвообращението, масажиране на мускулите, облекчаване на напрежението. Могат да помогнат за освобождаване от токсини.
Идеални за голямо разнообразие от приложения: масаж, упражнения за релаксация, терапия за ръце и рефлексология.
Нанесете с кръгови движения, за да стимулирате мускулните рефлекси, да облекчите напрежението и да осигурите релаксация на различни части на тялото. Продукта е подходящ за използване в различни рехабилитационни, тренировъчни и фитнес настройки като: физиотерапевтични практики и отделения, рехабилитационни центрове и клиники, спортни отбори, фитнес зали, йога и пилатес студия и за лична употреба. Наричат се още терапевтични топки, топки за масаж, топки за тригер точки и топки за масаж и тригер точки.

Още.

Видео в интернет пространството. Връзката е между кавичките.

„https://www.youtube.com/watch?v=rUGYpx5tb3U&t=18s“. Foot Rehab: Stimulating the Foot Muscles with the Spiky Massage Ball | Foot Range. Рехабилитация на стъпалата: Стимулиране на мускулите на стъпалото с масажната топка Spiky | Обхват на краката.

Изображение на Можете да потърсите в интернет пространството и други видео клипове, като например: Soft Spike Half Massage Pod Hemispheres Stepping Stone Massage Ball

Специален раздел.

Рехабилитация с помощни средства за хора с увреждания

ПРОХОДИЛКИ ЗА ВЪЗРАСТНИ ХОРА. ПАТЕРИЦИ. БАСТУНИ. ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ.

Свободна продажба и безплатни помощни средства ПСПСМИ НЗОК.

След смяна на става възстановяване вкъщи

Патерици и проходилки, повдигане на тоалетната чиния след операция на става.  След смяна на става.

Какво трябва да знаем и какви правила да спазваме след смяна на тазобедрена или колянна става? Помощни средства и технически изделия първите дни у дома при възстановяване след операцията и рехабилитация.  Също и Какво плаща здравната каса при смяна на става?  Ендопротезиране здравна каса НЗОК.

Полезни връзки:  Здравна каса помощни средства ПСПСМИ.

РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ВЪСТАНОВЯВАНЕ. Проходилки и Ролатори. Патерици и други помощни средства подредени в категории вижте на Групи продукти изделия сортирани и подредени по азбучен ред според предназначението им.