Project Description

Заразен с коронавирус вкъщи, в офис, в предприятие, във фирма

Обзорна публикация COVID-19 и заразен  с коронавирус болен вкъщи.

Заразен с коронавирус и какво може да се направи.

Ако колега в офиса или в предприятието на фирмата се окаже заразен с COVID-19 какво може да се направи. След изолиране вкъщи с какво може да помогне пулсоксиметър и лека кислородна бутилка с медицински кислород? А кислороден концентратор? С какво може да ни помогне лечението с кислород, което се прилага  при ХОББ, клъстерно заболяване  и други  белодробни заболявания. При наемане на кислороден концентратор кое е най-важното, което трябва да знаем и направим за да не се заразим. За всичко това ще научите на преките връзки по-долу.

Със сравнително малко средства, когато болния от кронавирус се е изолирал вкъщи и прекарва Covid-19 не в болница може да си помогне сам. Как?

  1. Да следи сатурацията SPO2. Как? С миниатюрен уред пулсов оксиметър за пръста , който може да се закупи за 50-60лв средно и да се държи в домашната аптечка.  Тъй-като показанията му са много важни трябва да се внимава откъде се купува т.е до колко може да разчитате на достоверни замервания.
  2. При нужда да поеме медицински кислород за нормализиране на сатурацията. Как? От Бутилка предварително напълнена с медицински кислород или от кислороден концентратор за домашно ползване, който произвежда и подава на момента медицинския кислород. Болния от коронавирус може да наеме или да закупи бутилката или концентратора. Ако наема кислороден концентратор много важно е да знае как да се предпази от опасност от зарази и инфекции от предишния ползвател.*ХОББ. Хронична обструктивна белодробна болест. **Сатурация SPO2. Насищане на кръвта с кислород.

Заразен с коронавирус вкъщи, в офис, във фирма или предприятие

Следете нивата на кислород в кръвта при COVID 19 в домашни условия

Пулсоксиметър вкъщи, в офиса или предприятието необходим уред в условията на зараза с COVID 19

На 7 октомври 2020 пресата в България публикува съобщението за съвета на Галина Голцман, инфекционист. “При пациентите с ковид-19 трябва да се следи нивото на насищане на кръвта с кислород.” *Галина Голцман, ръководител на терапевтичното отделение на израелската болница „Шамир Асаф А Рофе”: Подробностите на Следене кислород в кръвта при болен вкъщи с COVID 19 .

Кислороден концентратор или бутилка с кислород с пулсоксиметър необходими в офис, във фирма или предприятие при коронавирус.

В условията на обстановка с много заразени в страната комплекта концентратор или бутилка с кислород с пулсоксиметър потребност и необходимост в офиса, във фирмата или предприятието. Взети под наем или за тези които могат да си го позволят да ги закупят при необходимост от дишане на  допълнителен медицински кислород на първо време може да се окаже решаващо при COVID 19.

Кислородни концентратори, бутилки с медицински кислород и консумативи за тях, които предлагаме под наем и за продажба. Всичко на едно място може да намерите на   Кислородолечение, дишане на медицински кислород.

Накратко по темата

Болен вкъщи заразен с коронавирус

Следене нивата на кислород в кръвта при COVID 19. Защо е необходим уреда пулсоксиметър. Какво показват ниските нива. Под нормата SPO2 91-94%. Пациента е в хипоксия и трябва да се вземат мерки. Под 90% е спешно състояние. Кислородолечение вкъщи. Какво е необходимо.

Кислородна терапия

Лечение с медицински кислород. При ниски нива на сатурация SPO2 дишане на медицински кислород  в домашни условия. Кислородни концентратори и бутилки с медицински кислород, пулсоксиметри. Според указанията на лекаря подаване на кислород от концентратори или бутилки дебит л/мин и време за дишане на медицински кислород. Кислородни концентратори с максимален  дебит до 5 л/мин или до 10 л/мин според предписанията на лекаря. Кислородни бутилки с медицински кислород леки носими от 2, 3 и 5 литра вместимост и с вместимост от 10 до 50 л. Предлагаме цялата гама от концентратори, бутилки и консумативи за тях за продажба и за наемане за ползване в домашни условия.

Санитарни материали

Предпазващи от зарази и инфекции обслужващия персонал на болни в къщи. Ръкавици за сухо без вода измиване на тяло, глава, коса. Защитен слой в ръкавиците предпазващ обслужващия персонал. Плик абсорбиращ хигиенен. Подлоги и тоалетни легенчета  ползване с  плик с абсорбатор, без измиване с вода след употреба .

Какво трябва да е налично в офис, фирма, предприятие при много заразени в страната с коронавирус

Кислороден концентратор или бутилка с кислород с пулсоксиметър една необходимост в офис, във фирма или предприятие при ситуации с много заразени хора с коронавирус в страната. За оказване на първа помощ при рязко падане на сатурацията SPO2 за нормализиране насищането с кислород в кръвта.

Причини за понижена кислородна концентрация. Какво трябва да знае болния от коронавирус. Освен при ХОББ и други болести на дихателната система, при  коронавирус Covid-19 понижената сатурация може да е ранен предупредителен признак че е необходима медицинска помощ. Затова е много важно при болен вкъщи от коронавирус да се следи този показател.

Над 95% SPO2 пациента не е рисков по отношение на белодробни усложнения. Под 94% SPO2 надолу, особено ако спадне под 90%, тези пациенти са особено рискови. Под нормата SPO2 91-94%.  Под 90% SPO2 е спешно състояние.

НАЕМ И ПРОДАЖБА  НА КИСЛОРОДНИ КОНЦЕНТРАТОРИ И БУТИЛКИ

Ако сте запознати с проблема и не се нуждаете от  допълнителна информация

Преки връзки към  Кислороден концентратор • Бутилки с медицински кислород • Пулсов оксиметър

Кислороден концентратор IRENE за домашно ползванe Кислороден концентратор.  

Леки бутилки за медицински кислород 2,3 и 5литра, както и 10литра. Кислородни бутилки.

Пулсоксиметър за домашно ползване. Малък необходим уред вкъщи.  Пръстов пулсоксиметър.

БЕЗ ДЕПОЗИТ ОТДАВАНЕ ПОД НАЕМ НА КИСЛОРОДЕН КОНЦЕНТРАТОР

При лекуване в болница на заразени от Covid-19 след изписване се препоръчва от лекарите да се продължи дишането на медицински кислород от кислороден концентратор. За разлика от болните от ХОББ и от други белодробни болести долекуването вкъщи във връзка с Covid-19 с медицински кислород е за сравнително кратко време.  В тази връзка можете да се възползвате от финансираната от Воев-София ЕООД Социална програма. Социалната програма на Воев-София ЕООД за по-лесен достъп до помощни средства ви дава възможност да наемете концентратор без да оставяте депозит. Ползвате кислороден концентратор вкъщи и връщате, когато вече нямате нужда от него. Този скъп кислороден апарат го получавате без гаранционен депозит обезпечаващ връщането му. Как да се възползвате от тази възможност и при какви условия? Вижте тук Наемане без депозит.  

Изображения на Кислородни концентратори и бутилки

Кои сме ние. С какво можем да ви бъдем в помощ. 

Кислородни концентратори , бутилки за медицински кислород и консумативи за кислородолечение. Помощни изделия  за ежедневието в дома, помощни средства в банята, тоалетната и спалнята. Кратко представяне на Воев. Вижте най-долу на страницата.

Болен вкъщи с коронавирус

 Изказвания на Професор Балтов,  директор на Пирогов. Галина Голцман, инфекционист. Болница Шамир Асаф А Рофе Израел. Dr Helewa Франция.

Професор Балтов  в ефира по Нова телевизия, публикувано на 26 10 2020 в “Епицентър”. ..”има първите симптоми – общо неразположение, мускулна слабост, покачване на температурата” и обясни как принципно протича по-натам заразата: “Следващите симптоми са болки в гърлото, хрема и загуба на обоняние и вкус. По-натам започва лека и суха кашлица. Тогава трябва да се направи снимка на белия дроб и скенер. Тогава започва антибиотично лечение и такова с ремдесивир”, заяви той • Галина Голцман.: “При пациентите с ковид-19 трябва да се следи нивото на насищане на кръвта с кислород. Дори при липса на тежки симптоми. За да не се пропусне най-важният признак за влошаване на заболяването. За целта Голцман съветва да се ползва пулсов оксиметър.

Екскрементите са значителен фактор замърсяване

 Коронавирус. Резултати от изследвания. Полезно е да знаем за COVID-19 и защита от зарази вкъщи.

Някои проучвания сигнализират за фекално предаване, освен орално на Covid-19. Източник Dr Helewa Франция. Фекалии, изпражнения. Проучванията показват, че редица пациенти са имали симптоми на диария, гадене и повръщане. Преди дори да имат респираторни симптоми са регистрирани случаи. Или вирусът е бил открит в изпражненията без да е открит в проби от дихателните пътища (1). По същия начин, проучване показва много високо присъствие на активния вирус в изпражненията на 53% от пациентите, хоспитализирани за Covid-19 (2). От ключово значение е да се ограничи замърсяването от изпражненията спрямо медицинския персонал.  Доказано е, че 3 от 4 души заразени в болницата са болногледачи (3). В този контекст използването на еднократните пликове с ултра-абсорбиращи вложки за събиране на екскременти е още по-важно в този пандемичен контекст. Източници: 1. Gu J, et al. 2020; doi: 10.1053 / j.gastro.2020.02.054. 2. Френско дружество по микробиология (SFM) File-nCOV-NL-20.02.2020. 3. Wang JAMA_2020. Клинични характеристики на пациенти с нов коронавирус от 2019 г. (2019-nCoV)  заразена пневмония в Ухан, Китай.

Ползване на подлога без измиване с вода след употреба. Ползване на химическа тоалетна и тоалетен инвалиден стол с хигиенни пликове с абсорбатор без да се налага измиване с вода. Торбички с абсорбатор .

Коронавирус и Пулсоксиметър

Пръстов пулсоксиметър за следене на SPO2

Уред определящ насищането на кръвта с кислород,  сатурация SPO2. Нормалните стойности?

Кислородни бутилки и концентратори

Кислородна терапия в домашни условия

 Лека кислородна бутилка или кислороден концентратор вкъщи, офиса, предприятието

COVID 19 Защита и превенция на обслужващия персонал

COVID 19. Защита на обслужващите

Защита на обслужващия персонал от зарази и инфекции при обслужване на болни

Заразен с коронавирус. Вкъщи, в офиса, в предприятието, във фирмата

Комплект необходими уреди и изделия за кислородолечение при коронавирус епидемии. COVID-19

Бутилка напълнена с медицински кислород комплектована с овлажнител и носна канюла(кислородна маска).

При изчерпване на кислорода в бутилката отново пълнене с медицински кислород за дишане. Икономичен комплект за дишане на медицински кислород. Недостатък: Периодично трябва да се пълни с кислород.

Кислороден концентратор IREN до 5л/мин или Force до 10л/мин комплектовани с овлажнител и носна канюла(кислородна маска).

На место и веднага произвежда медицински кислород за дишане в домашни условия. Предимство: Предоставя медицински кислород в непрекъснат дебит до 5л/мин или до 10л/мин според модела и указанията на лекаря. Не се нуждаят от предварително зареждане с  медицински кислород.

Пръстов пулсоксиметър. Малък по размери, евтин и достъпен продукт за измерване нивото на кислород в кръвта, сатурация SPO2.

От нас може да закупите или наемете концентратор или бутилка

Кислородолечение. Пълна информация за уредите, изделията, параметрите, приложенията и цените им. Кислородни концентратори и бутилки с медицински кислород, консумативи за тях. Комплекти с всичко необходимо за дишане на медицински кислород в домашни условия, в офиса, в предприятието. Вижте   Кислородна терапия, наем и продажба. Лечение .

Кислородни концентратори и бутилки с медицински кислород

Какво да изберем?  Как да определим между концентратор или бутилка какво ни е необходимо за дишане на медицински кислрод в домашни условия. Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

Какво трябва да знаем при наемане на кислороден концентратор

COVID-19 коронавирус. Актуално! НАЕМ  НА КИСЛОРОДЕН КОНЦЕНТРАТОР

Пренасяне на зарази и инфекции от предишен ползвател и как да се предпазим

Мерки и съвети ще намерите на Концентратор под наем най-важното .

Стъпка по стъпка: Какво да правим, ако мислим, че имаме COVID-19 или други респираторни заболявания?

Вижте публикацията на Свободна Европа. Част от снимката на публикацията Заразен с коронавирус е взета от там Какво да правим, ако мислим, че имаме COVID-19… .

Кои уреди от домашната аптека могат да ни ориентират дали сме заразени с COVID

Вижте публикацията на ЕПИЦЕНТЪР. Д-р Симидчиев казва кои уреди от домашната аптека могат да ни ориентират дали сме заразени с COVID .

Част от публикацията: “Пандемията добави нови уреди към домашната аптека, които могат да ни ориентират дали сме заразени с COVID-19 или не. Кои са те и как работят – разкрива пулмологът д-р Александър Симидчиев. Има едно малко уредче, с което може да се изследва функцията на белия дроб. Тези уредчета не са толкова разпространени, но хората с астма ги имат”, казва пулмологът Александър Симидчиев. Устройството показва има ли намаляване на обема на белия дроб, както и на скоростта на издишване. По показанията разбират какво става с тялото след като човек е преболедувал COVID-19. Същият този уред обаче има и една приставка, която позволява да измерим количеството кислород. Нещо, за което аз съм огромен привърженик да се прави по-често, допълва Симидчиев. Хората вкъщи могат да използват т.нар “домашни оксиметри”. Това малко уредче, може да бъде сложено на пръста, то е като щипка. Показва сатурацията и пулса. Когато имаме сатурация над 95%, този пациент не е рисков по отношение на белодробни усложнения. Ако тя тръгне да спада под 94 надолу, особено ако спадне под 90%, тези пациенти са особено рискови.  Те трябва бързо да стигнат до болница, посочва пулмологът. Край на цитата”.

Воев

Кои сме ние. С какво можем да ви бъдем в помощ освен с кислородни концентратори, бутилки и консумативи. Кратко представяне. Воев, Помощни средства и медицински изделия. От 2004г на един и същи адрес в София Санитарен магазин Воев на Руски паметник-Пирогов, ул Шандор Петьофи № 1.

Изображение на Магазин Воев, санитарен магазин София, Руски паметник-Пирогов

29 години професионален опит • Воев • 1992-2021 

Воев-София ЕООД. Регистрация 099/2008 в МТСП-Агенция за хората с увреждания за осъществяване на дейност по предоставяне на медицински изделия и помощни средства на хора с увреждания.

Представител и дистрибутор на фирми от Европейски съюз и Великобритания.

Фирми от Франция, Нидерландия, Гърция, България и Великобритания. 

Mobiak SA Гърция 49години професионален опит. Производител на кислородни концентратори и бутилки за дишане на медицински кислород и консумативи. Помощни средства и медицински изделия за хора с увреждания.

Dr Helewa Gare Франция. Влажни ръкавици за сухо измиване на тяло, глава и коса със защитен слой предпазващ обслужващия персонал.

Dymacare Великобритания. Мокри ръкавици, шапки, кърпи за сухо измиване на тяло, глава и коса антибактериални или напоени  с 2% хлорхексидин за лежащо болни. Ежедневни помощни изделия за дома на възрастни хора, инвалиди, болни внос от Нидерландия(Холандия). Протектори за тяло, легло, бельо на Conni Австралия.
Всичко което предлагаме вижте на Помощни средства и медицински изделия.
Още информация за нас Вижте тук.