Project Description

Заразен с коронавирус вкъщи, в офис, в предприятие, във фирма

Обзорна публикация COVID-19 и заразен  с коронавирус болен вкъщи.

Заразен с коронавирус

Какво може да се направи ако колега в офиса или в предприятието на фирмата се окаже заразен с COVID-19. С какво може да помогне пулсоксиметър и лека кислородна бутилка с медицински кислород? А кислороден концентратор? С какво може да ни помогне лечението с кислород, което се прилага  при ХОББ, клъстерно заболяване  и други подобни. При наемане на кислороден концентратор кое е най-важното, което трябва да знаем и направим за да не се заразим.

*ХОББ Хронична обструктивна белодробна болест.

Заразен с коронавирус вкъщи, в офис, във фирма или предприятие

Следете нивата на кислород в кръвта при COVID 19 в домашни условия

Пулсоксиметър вкъщи, в офиса или предприятието необходим уред в условията на зараза с COVID 19

На 7 октомври 2020 пресата в България публикува съобщението за съвета на Галина Голцман, инфекционист. “При пациентите с ковид-19 трябва да се следи нивото на насищане на кръвта с кислород.” *Галина Голцман, ръководител на терапевтичното отделение на израелската болница „Шамир Асаф А Рофе”: Подробностите на Следене кислород в кръвта при болен вкъщи с COVID 19 .

Накратко по темата

Болен вкъщи заразен с коронавирус

Следене нивата на кислород в кръвта при COVID 19. Защо е необходим уреда пулсоксиметър. Какво показват ниските нива. Под нормата SPO2 91-94%. Пациента е в хипоксия и трябва да се вземат мерки. Под 90% е спешно състояние. Кислородолечение вкъщи. Какво е необходимо.

Кислородна терапия

Лечение с медицински кислород. При ниски нива на сатурация SPO2 дишане на медицински кислород  в домашни условия. Кислородни концентратори и бутилки с медицински кислород, пулсоксиметри.

Санитарни материали

Предпазващи от зарази и инфекции обслужващия персонал на болни в къщи. Ръкавици за сухо без вода измиване на тяло, глава, коса. Защитен слой в ръкавиците предпазващ обслужващия персонал. Плик абсорбиращ хигиенен. Подлоги и тоалетни легенчета  ползване с  плик с абсорбатор, без измиване с вода след употреба .

НАЕМ И ПРОДАЖБА  НА КИСЛОРОДНИ КОНЦЕНТРАТОРИ И БУТИЛКИ

Ако сте запознати с проблема и не се нуждаете от  допълнителна информация

Преки връзки към  Кислороден концентратор • Бутилки с медицински кислород • Пулсов оксиметър

Кислороден концентратор IRENE за домашно ползванe Кислороден концентратор.  

Леки бутилки за медицински кислород 2,3 и 5литра, както и 10литра. Кислородни бутилки.

Пулсоксиметър за домашно ползване. Малък необходим уред вкъщи.  Пръстов пулсоксиметър.

Изображения на Кислородни концентратори и бутилки

Болен вкъщи с коронавирус

 Изказвания на Професор Балтов,  директор на Пирогов. Галина Голцман, инфекционист. Болница Шамир Асаф А Рофе Израел. Dr Helewa Франция.

Професор Балтов  в ефира по Нова телевизия, публикувано на 26 10 2020 в “Епицентър”. ..”има първите симптоми – общо неразположение, мускулна слабост, покачване на температурата” и обясни как принципно протича по-натам заразата: “Следващите симптоми са болки в гърлото, хрема и загуба на обоняние и вкус. По-натам започва лека и суха кашлица. Тогава трябва да се направи снимка на белия дроб и скенер. Тогава започва антибиотично лечение и такова с ремдесивир”, заяви той • Галина Голцман.: “При пациентите с ковид-19 трябва да се следи нивото на насищане на кръвта с кислород. Дори при липса на тежки симптоми. За да не се пропусне най-важният признак за влошаване на заболяването. За целта Голцман съветва да се ползва пулсов оксиметър.

Екскрементите са значителен фактор замърсяване

 Коронавирус. Резултати от изследвания. Полезно е да знаем за COVID-19 и защита от зарази вкъщи.

Някои проучвания сигнализират за фекално предаване, освен орално на Covid-19. Източник Dr Helewa Франция. Фекалии, изпражнения. Проучванията показват, че редица пациенти са имали симптоми на диария, гадене и повръщане. Преди дори да имат респираторни симптоми са регистрирани случаи. Или вирусът е бил открит в изпражненията без да е открит в проби от дихателните пътища (1). По същия начин, проучване показва много високо присъствие на активния вирус в изпражненията на 53% от пациентите, хоспитализирани за Covid-19 (2). От ключово значение е да се ограничи замърсяването от изпражненията спрямо медицинския персонал.  Доказано е, че 3 от 4 души заразени в болницата са болногледачи (3). В този контекст използването на еднократните пликове с ултра-абсорбиращи вложки за събиране на екскременти е още по-важно в този пандемичен контекст. Източници: 1. Gu J, et al. 2020; doi: 10.1053 / j.gastro.2020.02.054. 2. Френско дружество по микробиология (SFM) File-nCOV-NL-20.02.2020. 3. Wang JAMA_2020. Клинични характеристики на пациенти с нов коронавирус от 2019 г. (2019-nCoV)  заразена пневмония в Ухан, Китай.

Ползване на подлога без измиване с вода след употреба. Ползване на химическа тоалетна и тоалетен инвалиден стол с хигиенни пликове с абсорбатор без да се налага измиване с вода. Торбички с абсорбатор .

Коронавирус и Пулсоксиметър

Пръстов пулсоксиметър за следене на SPO2

Уред определящ насищането на кръвта с кислород,  сатурация SPO2. Нормалните стойности?

Кислородни бутилки и концентратори

Кислородна терапия в домашни условия

 Лека кислородна бутилка или кислороден концентратор вкъщи, офиса, предприятието

COVID 19 Защита и превенция на обслужващия персонал

COVID 19. Защита на обслужващите

Защита на обслужващия персонал от зарази и инфекции при обслужване на болни

Заразен с коронавирус. Вкъщи, в офиса, в предприятието, във фирмата

Комплект необходими уреди и изделия за кислородолечение при коронавирус епидемии. COVID-19

Бутилка напълнена с медицински кислород комплектована с овлажнител и носна канюла(кислородна маска).

При изчерпване на кислорода в бутилката отново пълнене с медицински кислород за дишане. Икономичен комплект за дишане на медицински кислород. Недостатък: Периодично трябва да се пълни с кислород.

Кислороден концентратор IREN комплектован с овлажнител и носна канюла(кислородна маска).

На место и веднага произвежда медицински кислород за дишане в домашни условия до 5литра в минута. Предимство: Предоставя медицински кислород в непрекъснат дебит до 5л/мин. Не се нуждае от предварително зареждане с  медицински кислород.

Пръстов пулсоксиметър. Малък по размери, евтин и достъпен продукт за измерване нивото на кислород в кръвта, сатурация SPO2.

От нас може да закупите или наемете концентратор или бутилка

Кислородолечение. Пълна информация за уредите, изделията, параметрите, приложенията и цените им. Кислородни концентратори и бутилки с медицински кислород, консумативи за тях. Комплекти с всичко необходимо за дишане на медицински кислород в домашни условия, в офиса, в предприятието. Вижте   Кислородна терапия, наем и продажба. Лечение .

Кислородни концентратори и бутилки с медицински кислород

Какво да изберем?  Как да определим между концентратор или бутилка какво ни е необходимо за дишане на медицински кислрод в домашни условия. Кислороден концентратор или кислородна бутилка?

Какво трябва да знаем при наемане на кислороден концентратор

COVID-19 коронавирус. Актуално! НАЕМ  НА КИСЛОРОДЕН КОНЦЕНТРАТОР

Пренасяне на зарази и инфекции от предишен ползвател и как да се предпазим

Мерки и съвети ще намерите на Концентратор под наем най-важното .

Стъпка по стъпка: Какво да правим, ако мислим, че имаме COVID-19 или други респираторни заболявания?

Вижте публикацията на Свободна Европа. Част от снимката на публикацията Заразен с коронавирус е взета от там Какво да правим, ако мислим, че имаме COVID-19… .

Кои уреди от домашната аптека могат да ни ориентират дали сме заразени с COVID

Вижте публикацията на ЕПИЦЕНТЪР. Д-р Симидчиев казва кои уреди от домашната аптека могат да ни ориентират дали сме заразени с COVID .

Част от публикацията: “Пандемията добави нови уреди към домашната аптека, които могат да ни ориентират дали сме заразени с COVID-19 или не. Кои са те и как работят – разкрива пулмологът д-р Александър Симидчиев. Има едно малко уредче, с което може да се изследва функцията на белия дроб. Тези уредчета не са толкова разпространени, но хората с астма ги имат”, казва пулмологът Александър Симидчиев. Устройството показва има ли намаляване на обема на белия дроб, както и на скоростта на издишване. По показанията разбират какво става с тялото след като човек е преболедувал COVID-19. Същият този уред обаче има и една приставка, която позволява да измерим количеството кислород. Нещо, за което аз съм огромен привърженик да се прави по-често, допълва Симидчиев. Хората вкъщи могат да използват т.нар “домашни оксиметри”. Това малко уредче, може да бъде сложено на пръста, то е като щипка. Показва сатурацията и пулса. Когато имаме сатурация над 95%, този пациент не е рисков по отношение на белодробни усложнения. Ако тя тръгне да спада под 94 надолу, особено ако спадне под 90%, тези пациенти са особено рискови.  Те трябва бързо да стигнат до болница, посочва пулмологът. Край на цитата”.