Project Description

НЗОК ПРОМЕНИ ПСПСМИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА

НЗОК промени ПСПСМИ помощни средства е публикация с актуална официална информация от Националната здравноосигурителна каса за безплатно получаване от правоимащи.

ПУБЛИКАЦИЯ НА ВОЕВ-СОФИЯ ЕООД ЛИЦЕНЗИРАНА ФИРМА.  ДОГОВОР 22-8060/01.07.2022 СЪС ЗДРАВНАТА КАСА НЗОК. РЕГИСТРАЦИЯ 099/2008 ИАЛ-АХУ. РЕГИСТРАЦИЯ В СЗОК СОФИЯ ГРАД  № 2200002/01 07 2022 НА ТЪРГОВСКИЯ ОБЕКТ НА УЛ. ШАНДОР ПЕТЬОФИ 1.

Санитарен магазин за помощни средства, медицински изделия и санитарни материали „Воев“ Руски паметник-Пирогов. Свободна продажба и безплатно получаване през здравната каса. Обслужваме всички населени места в страната. София, ул. Шандор Петьофи № 1, 02/8519962, 02/8519375 08888 93280.

2024 НЗОК ПРОМЕНИ ПСПСМИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА

Спецификация с определени и групирани помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия

Националната здравноосигурителна каса РЕШЕНИЕ № РД-НС-04-65 от 12 06 2024. Утвърди: Спецификация с определени и групирани помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия извън обхвата на задължителното здравно осигуряване съгласно чл. 73, ал. 1 от Закона за хората с увреждания.

За патериците, проходилките, бастунита, антидекубиталните дюшеци, комбинираните столове за тоалет и баня и другите основни ПСПСМИ няма промяна. Част от промяната е свързана с инвалидните колички, цени и срокове. Стойност, която НЗОК заплаща и Експлоатационен срок.

Специализирани страници за помощните средства ПСПСМИ. Всичко накратко във voev.bg за ПСПСМИ през здравната каса може да намерите на   Здравна каса помощни средства ПСПСМИ.  В сайта на здравната каса специфични особености, нзок кодове, стойността на заплащане, медицинските условия, необходимите документи и експлоатационни срокове на  Списък-спецификация НЗОК ПСПСМИ помощни средства.

НЗОК стартира SMS и VIBER известяване

От 02.09.2024 г. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) стартира SMS известяване на гражданите за статуса на техните протоколи, с които се предписват  лекарствени продукти, заплащани от НЗОК/РЗОК. По същия начин ще бъдат уведомявани и хората с увреждания за издадените ЛКК протоколи и заявления за отпускане на помощни средства и ремонти и за издадените от НЗОК/РЗОК одобрения по постъпилите заявления.

Целта на тази инициатива е пациентите и хората с увреждания да бъдат максимално улеснени и да получават информация за статуса на протоколите си и заявленията за помощни средства и ремонти в реално време. Така НЗОК за пореден път поставя пациента в центъра на здравната система и показва, че не спира да развива електронните здравни услуги и да ги насочва изцяло в полза на потребителите си.
Съобщенията ще се генерират автоматично, което води до минимизиране на всички грешки без забавяне във времето за уведомяване.

ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ И ПРОМЯНАТА НА ЗДРАВНАТА КАСА ОТ 27 ЮНИ 2024

11.02.01 Рингови инвалидни колички със            650 лв                 Ескплоатационен срок 3 г.   * Старата цена 486 лв, срока 6 г.
сваляеми/подвижни подлакътници и подкрачници

11.03.01 Акумулаторна инвалидна количка       4100 лв                Ескплоатационен срок 6 г.     * Старата цена 3019 лв, срока 10 г.

11.03.02 Комплект акумулаторни батерии           700 лв                                                                         * Старата цена 560 лв.

11.04.01 Детска рингова инвалидна количка     1200 лв                Ескплоатационен срок 3 г.

11.01.01 Инвалидна количка                                    486 лв                  Ескплоатационен срок 4 г.   * Запазва се 486 лв, срока бил 6 г.

Инвалидната количка с цена 350 лв отпада от спецификацията.

Специализирана страница

Изображение на ЗДРАВНА КАСА ОСНОВНИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ПСПСМИ КРАТКА СХЕМА НА ПРЕДОСТАВЯНЕ

КРАТКА СХЕМА НА РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ПСПСМИ

Правоимащи са хора с увреждания без значение възрастта им с ТЕЛК и без ТЕЛК. Помощните средства ПСПСМИ се предоставят срещу  здравен код от НЗОК. Кодовете НЗОК се получават на основание  Медицински протокол от ЛКК,  ТЕЛК, НЕЛК. Получаване ма помощните средства от Воев-София ЕООД или от друга фирма с Договор с НЗОК за ПСПСМИ.

Воев-София ЕООД е лицензирана фирма с договор с НЗОК за предоставяне безплатно на помощни средства ПСПСМИ. Необходим е здравен код от НЗОК. Обслужваме всички населени места в България.

За всички помощни средства ПСПСМИ пълна информация можете да намерите в   Списък-спецификация НЗОК ПСПСМИ помощни средства.

Волно или неволно може да влезете в корупционна схема предоставяйки здравния код на участниците в корупционна схема.

Как ще ги познаете? Здравния код ви е съобщен лично от НЗОК и само вие можете да го предоставите на корумпираните. Също ще ги познаете, ако преди това са ви предложили да ви извадят здравния код уж да ви облекчат. Избора е ваш и ядовете след това също. Помощните средства  ПСПСМИ инвалидни колички, антидекубитални дюшеци, комбинирани столове и т.н са с гаранционни срокове и с безплатен ремонт. Лицата и фирмите с които сте влезнали в корупционна схема няма да ги намерите, когато имате нужда от тях при проблеми или при необходимост от ремонт. Злоупотреба на длъжностни лица в лекарски комисии, лични лекари и лицензирани фирми при получаване на помощни средства с отпусната помощ от АСП и НЗОК. Какво да направите? Съвети. НЗОК ЗАБРАНИ ИЗИСКВАНИЯ ПСПСМИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ОТКАЗИ.    и   Корупция при помощ от АСП и НЗОК.

 КАКВО ЕДИНСТВЕНО ТРЯБВА ДА НАПРАВИ  ЛИЦЕТО С УВРЕЖДАНИЯ ИЛИ НЕГОВИТЕ БЛИЗКИ, ПРИЯТЕЛИ, КОЛЕГИ.

Да не се доверява на лицензирани фирми, които предлагат услугите си за изваждане на здравните кодове от НЗОК. Също и на лични лекари и лекари от ТЕЛК и ЛКК комисиите, които насочват към конкретни лицензирани фирми. Това не е разрешено. НЗОК прекъсна изтичането на информация с личните данни на правоимащия. Единствения, които може да предостави личните си данни и документи на други лица сте Вие или ваши близки, които сте упълномощили. Корумпираните фирми,  лекарите и други лица без Вас, правоимащото лице с увреждания или близките му не могат да реализират престъпната схема.

Важно!  Здравния код за помощните средства го научава правоимащия по телефона от здравната каса. Ако правоимащия или близките му не го предоставят по корупционната схема ФИРМА-ЛЕКАРИ ОТ ЛКК И ТЕЛК,ДРУГИ ЛИЦА няма как да го научат. Ако не предоставите здравния код корупционната схема няма как да се реализира.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

С официална информация от Националната здравноосигурителна каса.

ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ НЗОК КОД КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ? НА КАКВО ИМАТЕ ПРАВО И КАКВИ ДОКУМЕНТИ СА НЕОБХОДИМИ. ПРИ ПОЛУЧЕН ОТКАЗ КАКВО ДА НАПРАВИТЕ? СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ЕЛЕКТРОННИЯ ПРОТОКОЛ НА ЛКК.

Всичко накратко за ПСПСМИ през здравната каса може да намерите на Здравна каса помощни средства ПСПСМИ.

ПОМОЩНИ СРЕДСТВА ОФИЦИАЛНИ ОТГОВОРИ НА НЗОК ЗА ПСПСМИ. Официални отговори на въпроси зададени за помощните средства ПСПСМИ към здравната каса.  Въпроси и отговори помощни средства ПСПСМИ на НЗОК.

ОСНОВНИ ПОМОЩНИТЕ СРЕДСТВА И МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ ПСПСМИ НЗОК

ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ

Caneo b инвалидна количка рингова непомпащи гуми

КОМБИНИРАНИ СТОЛОВЕ

комбиниран-стол-освободен-отпред-тапицирана-седалка

АНТИДЕКУБИТАЛНИ

Антидекубитален дюшек 0223005

ПРОХОДИЛКИ РОЛАТОРИ

Изображение на ролатор

ЕЛЕКТРОНЕН ПРОТОКОЛ НЗОК КОД

Изображение на ЕЛЕКТРОНЕН ПРОТОКОЛ НЗОК ПСПСМИ КОД ПОМОЩНИ СРЕДСТВА

ПАТЕРИЦИ БАСТУНИ…

Изображение на Здравна каса помощни средства Патерици, бастуни, канадки

ЗА ТЕЖКИ ХОРА ИЗДЕЛИЯ

Тоалетен стол тежки хора до 225кг 0808524

ЗА СПЕЦИАЛНИ НУЖДИ

За специални нужди изделия

СВОБОДНА ПРОДАЖБА НА ПОМОЩНИ СРЕДСТВА И МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ

За да получите безплатно от нас помощни средства и медицински изделия ПСПСМИ по системата на НЗОК, трябва да ни предоставите здравен код.

Ако не желаете да извървите пътя описан по-горе за получаване на Нзок кодове на ПСПСМИ за получаване на помощни средства чрез НЗОК. Всичко което се предоставя безплатно през НЗОК, както и други изделия извън системата на здравната каса, може да се закупи от нас като свободна продажба. При свободна продажба не са необходими документи, които да ни представи нуждаещият се от помощни средства. Всичко на едно място подбрано в групи може да видите в нашия  Каталог-Групи.

ПРОМЕНИ ПСПСМИ ПОМОЩНИ СРЕДСТВА И МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ ХРОНОЛОГИЯ

Помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия за хора с увреждания ПСПСМИ. Промените влезли в сила от 1 юли 2022 г за предоставяне на ПСПСМИ за хората с увреждания чрез НЗОК. Прехвърля се дейността от АСП на НЗОК и от АХУ на ИАЛ. В ИАЛ от АХУ са прехвърлени регистъра на лицензираните търговци и контрола по извършване на дейността в обектите на търговците. В НЗОК е прехвърлена дейността по издаване на Нзок кодове на правиомащите и заплащането на търговците извършващи дейността.

Съкращения в изписването на закони и институции

АСП Агенция за социално подпомагане АХУ Агенция за хората с увреждания ИАЛ Изпълнителна агенция за лекарствата.

ЗХУ Закон за хората с увреждания •  ППЗХУ Правилник за приложение на Закон за хората с увреждания.